U petak deveti protest Jedan od pet miliona u Novom Sadu

"Vodi se kampanja za diskreditaciju protesta"

14. mar 2019

Deveti po redu protest „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu održaće se sutra od 18 sati u Novom Sadu, pod geslom “Protest živi”, saopštili su danas organizatori.

Protest će započeti na trgu ispred Srpskog narodnog pozorišta, a građanima će se obratiti glumac Milorad Kapor, koji je konferansje svih novosadskih protesta, zatim rediteljka Jelena Bogavac i student Aleksa Šorak.

Učesnici protesta će potom krenuti u uobičajenu šetnju gradskim ulicama, tokom koje će proći Jevrejskom ulicom, Bulevarom oslobođenja i pored sedišta lista „Dnevnik“, a onda skrenuti u ulicu Novosadskog sajma i dalje se kroz stambene kvartove Sajmišta, Banatića i Rotkvarije vratiti u centar grada, pa ulicom Jovana Subotića ponovo stići do Srpskog narodnog pozorišta, gde će se šetnja i završiti.

Protestnom skupu „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu i ovog petka će se pridružiti novosadski studenti, koji će se ponovo okupiti kod fontane ispred studentskog doma „Slobodan Bajić“ u 17 časova. Na studentskom skupu će takođe govoriti Milorad Kapor, kao i student Filip Martin.

Građanski protesti u Novom Sadu i drugim gradovima širom Srbije traju već nekoliko meseci, a pokrenuti su u cilju smene aktuelne vlasti koju predvode Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka.

“Budući da cilj protesta nije ispunjen, protesti će se nastaviti, kako u Novom Sadu tako i u drugim gradovima, u kojim postoji volja i želja građana da konačno promene i državnu vlast i državni sistem. Kampanja za diskreditaciju protesta koju vlast vodi u javnosti, uz otvorenu ili prikrivenu podršku različitih političkih organizacija i interesnih grupa povezanih sa vlašću, neće i ne može zaustaviti započetu akciju protiv nasilja, kriminala i korupcije na kojim se zasniva režim Aleksandra Vučića”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga