U Pančevu pojačane blokade na putevima

Na izlazima iz Pančeva prema Beogradu od jutros se propuštaju samo vozila hitne pomoći, a blokiran je i put prema Kovinu na izlazu iz Bavaništa.

31. maj 2011

Poljoprivrednici iz Pančeva i okoline pojačali su jutros blokade puteva ka Beograda i propuštaju samo vozila hitne pomoći, nezadovoljni pregovorima sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem.

„Nema kompromisa i pošto nismo zadovoljni ponudom ministra, blokade
su od jutros pojačane i na prilazima graničnim prelazima ka Rumuniji
kod Nove Crnje i kod Kikinde, a uskoro će naši članovi blokirati i
prelaz Vatin“, izjavio je agenciji Beta potpredsednik Asocijacije
poljoprivrednika Zoran Sefkerinac.

Na izlazima iz Pančeva prema Beogradu od jutros se propuštaju samo vozila hitne pomoći, a blokiran je i put prema Kovinu na izlazu iz Bavaništa, rekao je on.

„Postoje ljudi koji trpe zbog blokade, i nama je žao zbog toga jer to nije bila naša želja. Krenuli smo u protestnu vožnju do Vlade Srbije, ali nas je ovde blokirala policija i Žandarmerija kako Beograd ne bi video šta se dešava. Izvinjavam se građanima i molim ih da nas razumeju jer sutra mogu biti gladni“, kazao je predsednik udruženja poljoprivrednika Pančevac Miodrag Radanov.

On je naveo da im je ministar Petrović saopštio da para u kasi za poljoprivredu nema jer je dobar deo ovogodišnjeg agrarnog budžeta potrošen na islatu prošlogodišnjih dugova poljoprivredi. Zbog toga je povećanje subvencionisanih površina na 30 hektara maksimum koji država može da ponudi, ali mi time nismo zadovoljni i ostajemo pri prvobitnim zahtevima, naveo je Radanov.

„Mislim da je jučerašnjim sastankom u Ministarstvu Petrović pokušao da minira protest, jer je pozvao udruženja koja ne učestvuju u njemu. Umesto o rešenju problema zbog koga smo na drumovima, povela se rasprava o strategiji poljoprivrede što nije tema za ovaj trenutak“, rekao je on. Ocenio je da je želja ministra bila da se poljoprivrednici međusobno posvađaju, ali i marginalizuju udruženja koja su u protestu, jer su glavnu reč na skupu vodili predstavnici ostalih asocijacija čiji se članovi nisu priključili protestu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ekipa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga