U Pančevu kreće mirovni karavan Glasno

Nevladina organizacija „Pogon“ iz Sremskih Karlovaca najavila je danas da će u petak biti organizovan m…

18. feb 2010

Nacizam protiv bilo kakve različitostiNevladina organizacija „Pogon“ iz Sremskih Karlovaca najavila je danas da će u petak biti organizovan mirovni karavan pod nazivom „Glasno“ čiji je cilj promocija mira i antifašizma.
Kako je rečeno na konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine, projekat će biti realizovan uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava Srbije i Skupštine Vojvodine.
Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević rekla je da je izuzetno bitna podrška institucija mirovnom karavanu i sličnim aktivnostima kako bi država pokazala jasan stav i nastojanje da se suprotstavi fašizmu i sličnim pojavama.
„Danas u našem društvu, bilo da govorimo o Vojvodini kao regiji ili o Republici Srbiji, vidimo da je pojava fašizma u porastu i da je ovo trenutak u kome moramo da priznamo da postoji visok stepen tolerancije na pojavu fašizma“, kazala je Sedlarević.
Potpredsednica je izrazila uverenje da je mirovni karavan samo prva etapa u sprovođenju sličnih projekata i da će nevladine organizacije pronaći partnere koji će podržati dalju realizaciju akcija koje se suprotstavljaju pojavi fašizma.
Mirovna aktivistkinja Nada Dabić najavila je početak mirovnog karavana za 19. februar, kada će u Pančevu biti organizovana izložba fotografija mirovnog aktivizma, tribina i koncert rok grupa.
„Podršku ovoj ideji dali su svi oni koji misle da je antifašizam jedini oblik normalnog života i da ideju antifašizma ne treba zaboraviti, nego ponovo uvesti u društveni život naše zemlje“, rekla je Dabić.
Tokom trajanja projekta mirovni karavan obići će Kikindu, Bečej, Vršac, Zrenjanin, Suboticu, Bačku Palanku, Sremsku Mitrovicu, Sombor i Novi Sad, a u svakom gradu biće održane tribine, izložbe fotografija i stripa posvećenog mirovnom aktivizmu i antifašizmu, kao i koncerti.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga