U Odžacima zapaljen automobil kandidata DS za odbornika

"Fantomke opet rade"

22. apr 2017

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac objavio je na svom tviter profilu da je noćas kandidatu za odbornike sa liste DS u Odžacima Miroslavu Iliću zapaljen automobil koji je bio parkiran u dvorištu

„Noćas su M. Iliću, kandidatu za odbornika sa liste DS u Ožzacima, zapalili auto parkiran u dvoristu. Fantomke opet rade“, napisao je Šutanovac.

Miroslav Ilić potvrdio je u izjavi za Betu  da mu je u dvorištu porodične kuće sinoć zapaljen automobil, te da su nepoznati počinioci to učinili noćas dva puta.

On je kazao da je tokom dana radio u kampanji za loklane izbore u okolnom selu Deronje, te da je nakon što je došao kući oko ponoći na prozor lupala komšinica, koja je vikala da mu gori auto.

„Izašao sam i auto je goreo s prednje strane i pošto nisam bio siguran šta se dešava, da li je neko to uradio ili je elektronika automobila pravila problem, ja sam vatru lokalizovao i skinuo kleme sa auta“, ispričao je Ilić.

Nakon ovog incidenta, ponovo je tokom noći, tačnije oko 2.30 ujutru, čuo eksploziju i sa porodicom shvatio da auto ponovo gori, ali ovog puta je požar krenuo sa zadnje strane.

Prema njegovim rečima, vatrogasci i policija su izlazili na teren.

Ilić je dodao da je tokom dana u Deronjama imao susret sa aktivistima Srpske napredne stranke(SNS) koje poznaje, i kojima je pokušao da se javi, ali su „oni spustili glave i nisu hteli ni da ga pogledaju“.

Dodao je da je tokom kampanje na prethodnim pokrajinskim izborima napadnut od strane SNS, te da su mu tada poslali „batinaše“.

„Ja se ne bojim, ne može niko da me zastraši na ovaj način“, rekao je Ilić.

Policija u Somoru potrvdila je da je u Odžacima sinoć zapaljen automobil kandidata za odbornika na lokalnim izborima u toj opštni Miroslava Ilića.

Kako je za Betu potvrđeno u policiji, auto se „samozapalio“ oko ponoći, da bi kasnije tokom noći usledila eksplozija, nakon čega je auto u potpunosti izgoreo.

U policiji je rečeno da prema sadašnjem toku istrage nema elemenata krivičnog dela, ali da će detalji biti poznati kada rad policije bude u potpunosti završen.

U Odžacima se sutra održavaju izbori za odbornike Skupštine grada. Lokalni izbori održavaju se i u Vrbasu, Kovinu, Zaječaru i Kosjerić.

Prema pisanju portala Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE), predizborna atmosfera u Odžacima prilično je „naelektrisana“, a građani strahuju i od mogućeg nasilja.

Vladajuću većinu u Odžacima do sada je činila kolaicija okupljena oko Srpske napredne stranke, koja je sama u lokalnom parlamentu imala 13 odbornika, a u vlasti su učestvovali i Narodni pokret Dinara-Drina-Dunav, Srpska demokratska Stranka (SDS), Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Srpski pokret obnove i Socijaldemokratska partija Srbije.

(Autonomija, Beta, foto Twitter/Dragan Šutanovac)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga