U Novom Sadu u petak jedanaesti protest po redu

Ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine, kao i prošlog petka, biće "emitovan" Građanski dnevnik

27. mar 2019

Novi protest „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu održava se u petak 29. marta, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova, a na njemu će govoriti balerina Bojana Leko, političar Janko Veselinović i student i muzičar Nikola Sibinčić.

Učesnici protesta će posle skupa na Pozorišnom trgu po jedanaesti put krenuti u protestnu šetnju gradskim ulicama, najavili su danas organizatori.

Ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine, kao i prošlog petka, biće „emitovan“ Građanski dnevnik u kojem će učesnici protesta obavestiti javnost o najvažnijim događajima u gradu i društvu, a o kojim javni medijski servisi i ostali mediji pod kontrolom režima nisu izveštavali objektivno i profesionalno, ili nisu izveštavali uopšte, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da će učesnici protesta biti obavešteni i o odgovoru Radio-televizije Vojvodine na zahteve koji su u ime protesta „Jedan od pet miliona“ u ponedeljak predati poslovodstvu te javne medijske ustanove.

Kako je najavljeno, protestnom skupu u Novom Sadu i ovog petka će se pridružiti novosadski studenti, koji se okupljaju kod fontane ispred studentskog doma „Slobodan Bajić“ u 17 časova.

Sa studentima će biti profesorka Filozofskog fakulteta Bojana Bodroža i njen kolega sa istog fakulteta Vladimir Mihić, a posle okupljanja i razgovora u Univerzitetskom kampusu svi zajedno će se pridružiti centralnom protestu na Pozorišnom trgu, piše u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga