U Novom Sadu sve poskupelo, ali i dalje nema investicija

SNS: "Novi Sad svakim danom sve bolje mesto za život, po meri Novosađana"

02. avg 2015

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da su u protekle tri godine gradske vlasti povećale troškove usluga različitih gradskih javnih i komunalnih preduzeća, kao i porez na imovinu, dok istovremeno Novi Sad nikada nije izgledao “ovako zapušteno”.

DS je u saopštenju za javnost naveo da je gradska vlast u Novom Sadu predvođena Srpskom naprednom strankom povećala cene odnošenja smeća za 56 odsto, gradskog prevoza za 22 posto, a grejanja za 14 posto.

“Nametnuta je i naplata dimničarine, nepostojeće usluge za najveći broj Novosađana, a parkiranje je skuplje za 20 posto. Ipak, najveći udar na porodični budžet predstavlja povećanje poreza na imovinu koji je u proseku udvostručen, a neretko i utrostručen”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je porast cena komunalnih usluga i poreza povećao prihode javnih preduzeća i gradskog budžeta, ali Novosađani to nisu osetili kroz investicije u uređenje i razvoj grada.

“U Novom Sadu se odavno nije manje radilo i gradilo, a Srpska Atina dugo nije bila ovako zapuštena. Sadašnja gradska vlast nije uspela da realizuje ni jedan kapitalni razvojni projekat”, piše u saopštenju.

SNS: Novi Sad svakim danom sve bolje mesto za život, po meri Novosađana

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je danas optužbe Demokratske stranke (DS) da je u Novom Sadu sve poskupelo ali da i dalje nema investicija i navela da u poslednje tri godine u glavnom gradu Vojvodine radi na tome da popravi sve ono što su demokrate “godinama uništavale”.

“Od kada je SNS preuzela upravljanje administracijom grada Novog Sada, radi na tome da popravi sve ono što su demokrate godinama uništavale, da vrati dugove koje su baš demokrate ostavile za sobom i izvuče iz propasti javno-komunalni sektor, koji su demokrate dovele do propasti”, naveo je SNS u saopštenju za javnost.

Dodaje se da, zahvaljujući politici koju sprovodi SNS, preduzeća koja su bila najveći gubitaši u Novom Sadu, sada posluju sa dobitkom, a Novi Sad je “svakim danom sve bolje mesto za život, po meri Novosađana”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga