U Novi Sad stižu Čaplin i Fil(m)harmonija

"Zagrebačka filharmonija, prirediće tri nezaboravne večeri muzike i filma. Na programu su Čaplinovi filmovi 'Pasji život' i 'Mališan'“

29. avg 2019

Tri večeri pod zvezdanim nebom, od utorka 3. do četvrtka 5. septembra u parku između Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti u Novom Sadu ljubitelji filma i muzike imaće priliku da uživaju u nesvakidašnjem događaju – projekcije kultnih filmova Čarlija Čaplina pratiće, uživo, muzičari velikog orkestra Zagrebačke filharmonije.

U izvođenjima, kao gosti Zagrebačke filharmonije, nastupaće i šest muzičara iz Novog Sada.

Ugledni orkestar s tradicijom vrsnih nastupa u svojoj zemlji i inostranstvu dugom 147 godina – Zagrebačka filharmonija, prirediće tri nezaboravne večeri muzike i filma. Na programu su Čaplinovi filmovi „Pasji život“ i „Mališan“.

Ulaz na projekcije, čarolije filma, muzike, smeha i romantike, koje počinju u 20 sati, je slobodan.

Foto: Muzička omladina Novog Sada

Mladi maestro Krešimir Batinić – stalni saradnik Zagrebačke filharmonije i direktor Zagrebačkog gradskog pozorišta Komedija priprema partiture za izvođenja i poziva sve ljubitelje filmske i muzičke umetnosti – a pre svega „one koji su otvoreni da dožive nešto novo i nesvakidašnje“, da dođu na ovaj poseban događaj.

Premijerna izvođenja projekta Fil(m)harmonija koje se tri večeri održavaju u Novom Sadu, deo su EU projekta prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije. Posle nastupa u Novom Sadu sledi nastup u Iloku, dok se u 2020. planiraju izvođenja i u Subotici i u Vukovaru.

Projekat, čiji je nosilac Zagrebačka filharmonija, a partner Muzička omladina Novog Sada, finansiran je sredstvima EFRR-a i IPA II fondova Europske unije. U Novom Sadu projekat se realizuje se i u saradnji s Fondacijom „Novi Sad 2021“.

U slučaju lošeg vremena, programi će biti izmešteni u Sinagogu i počeće takođe u 20 sati.

B. Opranović (Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga