- Autonomija - https://www.autonomija.info -

U nedelju izbori u Vrbasu, svi lideri učestvovali u kampanji

Građani Vrbasa će na lokalnim izborima u nedelju, 13. oktobra, moći da biraju između osam izbornih lista stranaka i koalicija.

Skupština opštine Vrbas ima ukupno 36 mesta, a na osam izbornih lista nalazi se 257 kandidata.

Na izborima će učestvovati lista koalicije Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Jedinstvene Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara, zatim lista koju predvodi Srpska napredna stranka, lista predvođena Demokratskom strankom na kojoj su i Ujedinjeni regioni Srbije, pa koalicija Liberalno-demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Na izbore izlazi i Demokratska stranka Srbije sa svojom listom, Srpska radikalna stranka, zatim pokret Dveri, kao i Grupa građana „Svi zajedno“.

Na predizbornim mitinzima učestvovali su lideri gotovo svih političkih partija koje izlaze na izbore.

Danas će Vrbas posetiti i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

DS: Nikolić se svrstao na stranu SNS u Vrbasu

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je večeras predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se u predizbornoj kampanji za lokalne izbore u Vrbasu svrstao na stranu Srpske napredne stranke.

„Današnjom posetom Tomislava Nikolića Vrbasu u okviru predizborne kampanje SNS postalo je jasno da je njegova ostavka na mesto predsednika te stranke apsolutna farsa, baš kao što je Demokratska stranka od početka i tvrdila“, navodi se u saopštenju za javnost.

DS je u saopštenju za javnost optužio Nikolića da je danas u Vrbasu razgovarao samo sa članovima SNS-a, dok je građane koji nisu njegove stranačke kolege, kao i aktiviste drugih stranaka prisutne na trgu u Vrbasu, zanemarivao i njihova komunikacija sa predsednikom je bila praktično onemogućena.

Tomislav Nikolić podneo je ostavku na mesto predsednika SNS nakon što je prošle godine izabran za predsednika Srbije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!