U nedelju izbori u Vrbasu, svi lideri učestvovali u kampanji

Skupština opštine Vrbas ima ukupno 36 mesta, a na osam izbornih lista nalazi se 257 kandidata

10. okt 2013

Građani Vrbasa će na lokalnim izborima u nedelju, 13. oktobra, moći da biraju između osam izbornih lista stranaka i koalicija.

Skupština opštine Vrbas ima ukupno 36 mesta, a na osam izbornih lista nalazi se 257 kandidata.

Na izborima će učestvovati lista koalicije Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Jedinstvene Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara, zatim lista koju predvodi Srpska napredna stranka, lista predvođena Demokratskom strankom na kojoj su i Ujedinjeni regioni Srbije, pa koalicija Liberalno-demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Na izbore izlazi i Demokratska stranka Srbije sa svojom listom, Srpska radikalna stranka, zatim pokret Dveri, kao i Grupa građana „Svi zajedno“.

Na predizbornim mitinzima učestvovali su lideri gotovo svih političkih partija koje izlaze na izbore.

Danas će Vrbas posetiti i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

DS: Nikolić se svrstao na stranu SNS u Vrbasu

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je večeras predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se u predizbornoj kampanji za lokalne izbore u Vrbasu svrstao na stranu Srpske napredne stranke.

„Današnjom posetom Tomislava Nikolića Vrbasu u okviru predizborne kampanje SNS postalo je jasno da je njegova ostavka na mesto predsednika te stranke apsolutna farsa, baš kao što je Demokratska stranka od početka i tvrdila“, navodi se u saopštenju za javnost.

DS je u saopštenju za javnost optužio Nikolića da je danas u Vrbasu razgovarao samo sa članovima SNS-a, dok je građane koji nisu njegove stranačke kolege, kao i aktiviste drugih stranaka prisutne na trgu u Vrbasu, zanemarivao i njihova komunikacija sa predsednikom je bila praktično onemogućena.

Tomislav Nikolić podneo je ostavku na mesto predsednika SNS nakon što je prošle godine izabran za predsednika Srbije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga