U nedelju dopunski izbori za tri pokrajinska poslanika

Izbori nakon što su pokrajinski poslanici iz SNS i SPS morali podneti ostavke zbog sukoba interesa

13. feb 2013

U nedelju, 17. februara, biće održani dopunski izbori za poslanike u Skupštini Vojvodine, u Zrenjaninu, Apatinu i Srbobranu, nakon što su poslanici iz tih gradova podneli ostavke zbog sukoba interesa, jer su istovremeno obavljali i funkcije predsednika opština.

Na izborima u Zrenjaninu na glasačkom listiću naći će se 10 kandidata, među kojima su kandidati Srpske napredne stranke (SNS), Demokratske stranke (DS), Liberalno-demokratske partije (LDP), Srpske radikalne stranke (SRS), Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Dveri, SPS-PUPS-JS-SDPS, Demokratske stranke Srbije (D S S), Narodne seljačke stranke i jedne grupe građana.

Dopunski izbori u Zrenjaninu održavaju se nakon što je gradonačelnik Ivan Bošnjak iz SNS-a nakon dužeg odbijanja da to učini, podneo ostavku na funkciju pokrajinskog poslanika.

Na izborima u Apatinu biće ukupno osam kandidata SNS-a, SRS-a, D S S-a, SPS-PUPS-JS-SDPS-a, DS-a, Saveza vojvođanskih Mađara i dve grupe građana.

Dopunski izbori u Apatinu održavaju se nakon što je predsednik opštine Živorad Smiljanić iz SPS-a podneo ostavku na funkciju pokrajinskog poslanika.

Na izborima u Srbobranu takođe će biti osam kandidata, SRS-a, Srpskog pokreta obnove, SVM-a, LSV-a, SPS-PUPS-JS=SDPS-a, SNS-a, D S S-a i DS-a.

Izbori u Srbobranu održavaju se jer je predsednik opštine Zoran Mladenović iz koalicije SPS-PUPS-JS-SDPS podneo ostavku na funkciju pokrajinskog poslanika.

Skupština Vojvodine ima ukupno 120 poslanika, od kojih se 60 bira po proporcionalnom a 60 po dvokružnom većinskom izbornom sistemu.

Većinu u Skupštini Vojvodine ima koalicija DS-LSV-SVM-LDP.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga