U naselju Krušedol za dva dana izgorele tri vikendice

Sumnja se da je u pitanju serijski piroman?

02. mar 2012

U vikend naselju Srednji breg u mestu Krušedol na Fruškoj gori tokom dva dana izbili su požari u kojima su izgorele tri kuće, a policija sumnja da je reč o namernom podmetanju požara.

Kako je agenciji Beta rečeno u policijskoj upravi Sremska Mitrovica, u požarima koji su 24. i 25. februara izbili u Krušedolu, izgorele su tri vikendice i jedan pomoćni objekat, na različitim lokacijama, a povređenih nije bilo.

„Uviđaj su izvršili pripadnici Odeljenja za vanredne situacije i sremskomitrovačke policije, a postoji sumnja da je uzrok požara delovanje otvorenim plamenom od strane nepoznate osobe“, piše u saopštenju koje je iz policije dostavljeno Beti.

Dodaje se da su o ovim događajima obavešteni Osnovno javno tužilaštvo i istražni sudija Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, kao i da policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi ovih požara i pronalaženju izvršioca.

Jedan od onih koji je usled požara ostao bez vikendice je i R. G. koji se agenciji Beta požalio da je zbog nečije obesti ostao bez mesta za uživanje u koje je uložio 30 godina života.

Od potpuno uređene spratne vikendice od oko 80 kvadratnih metara ovaj Beograđanin navodi da je ostalo samo zgarište i da od tuge više nema snage da ode na Frušku goru.

„Očigledno je reč o nekom serijskom piromanu. Radio sam 30 godina samo za nju, a sada je vikendica sa visokim potkrovljem potpuno uništena“, rekao je R. G. i procenio štetu na oko 20.000 evra.

On tvrdi da je tokom dva februarska dana u kojima su izbili požari najgore prošla njegova vikendica, druga je oštećena, dok je na trećoj požar zahvatio samo krovnu konstrukciju.

Naselje Krušedol na Fruškoj gori jedno je od popularnijih mesta u ovom nacionalnom parku gde mnogi ljudi imaju vikendice u kojima provode veći deo slobodnog vremena, a neretki su i oni koji su se po penzionisanju tu trajno nastanili.

Krušedol se nalazi u opštini Irig i nastanjuje ga nekoliko stotina ljudi. Mesto je širom poznato po istoimenom manastiru Srpske pravoslavne crkve, jednom od najposećenijih verskih objekata na Fruškoj gori.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga