U Nacionalnoj klasi trinaest filmova domaće produkcije

Šesti internacionalni filmski festival Sinema siti prikazaće kompletnu ovogodišnju domaću produkciju od 13 filmskih ostvarenja

12. avg 2013

Šesti internacionalni filmski festival Sinema siti (Cinema City) u okviru takmičarske selekcije Nacionalna klasa, koja je posvećena filmovima sa prostora Srbije, prikazaće kompletnu ovogodišnju domaću produkciju od 13 filmskih ostvarenja, saopšteno je danas.

U ovogodišnjoj Nacionalnoj klasi takmičiće se film “Artiljero” Srđe Anđelića, „Vir“ reditelja Bojana Vuka Kosovčevića, “Gde je Nađa?” čiju režiju i scenario potpisuju studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, kao i film “Država” Jelene Marković.

U konkurenciji je i film “Kad svane dan” Gorana Paskaljevića, zatim dobitnik nagrada na najznačajnijim festivalima poput Sandensa (Sundance) i Berlina, film “Krugovi” Srdana Golubovića, “Led” Jelene Bajić Jočić i “Ljubav dolazi kasnije” Hadži-Aleksandra Đurovića.

Nacionalna klasa donosi još četiri ostvarenja i to film “Ljuljaška” Tamare Drakulić, “Mamaroš” Momčila Mrdakovića, “Odumiranje” Miloša Pušića koji je premijerno prikazan na Filmskom festivalu na Paliću, zatim “S/Kidanje‘’ Koste Đorđevića i “Falsifikator” Gorana Markovića.

Tročlani žiri, sastavljen od međunarodnih filmskih stručnjaka, dodeliće festivalsku nagradu “Ibis” najboljem filmu, reditelju, scenaristi, glumici i glumcu.

Šesti Sinema siti biće održan od 26. avgusta do 1. septembra u Novom Sadu, a tokom festivala biće prikazano više od 130 filmskih ostvarenja svrstanih u jedanaest selekcija.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga