U Moskvi protesti komunista protiv politike Kremlja

Komunistička partija je pozvala Ruse da protestuju širom zemlje zbog novih zakona koje smatraju represivnim, kao i zbog sve lošijeg životnog standarda

24. mar 2019

Nekoliko hiljada pristalica ruske Komunističke partije okupilo se danas u Moskvi protestujući protiv državne politike i kritikujući korupciju i povećanje cena.

Komunistička partija je pozvala Ruse da protestuju širom zemlje zbog novih zakona koje smatraju represivnim, kao i zbog sve lošijeg životnog standarda.

Protivnici Kremlja ocenili su da ruska vlada intenzivira represiju nad svojim protivnicima u svetlu pada popularnosti predsednika Vladimira Putina i rastućih ekonomskih teškoća u zemlji.

Putin je ove nedelje potpisao dva sporna zakona, jedan omogućava vlastima da blokiraju ili kazne medije na internetu koji postavljaju „lažne vesti“, a drugi se odnosi na kažnjavanje nepoštovanja državnih simbola.

Ruski predsednik, koji je prošle godine ponovo pobedio na izborima i započeo četvrti mandat, povećao je porez na dodatu vrednost (PDV) na 20 odsto i pomerio je starosnu granicu za odlazak u penziju za muškarce na 65 a za žene na 60 godina života, što je izazvalo nezadovoljstvo gradjana.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga