U maju konkurs za idejno rešenje nove zgrade RTV-a

Pre 15 godina u NATO bombardovanju SR Jugoslavije uništena je zgrada Televizije Novi Sad

03. maja 2014

Tokom ovog meseca biće objavljen konkurs za idejno-arhitektonsko rešenje nove zgrade Pokrajinskog javnog medijskog servisa – Radio-televizije Vojvodine (RTV), saopštio je danas generalni direktor RTV Srđan Mihajlović.

Radiodifuzna ustanova Vojvodine – RTV počeće aktivnosti na trajnom rešavanju smeštaja Pokrajinskog javnog medijskog servisa, koji će biti potpuno u skladu sa očekivanjima građana pokrajine, naveo je direktor RTV-a.

Mihajlović je dodao da je to „neophodan preduslov radi ispunjenja suštinske misije Javnog medijskog servisa Vojvodine, zbog koje je po Zakonu o radiodifuziji i osnovan“.

Izgradnjom novog doma RTV biće zaokruženi višegodišnji napori u stvaranju novog, modernog i boljeg javnog servisa, u skladu sa potrebama i očekivanjima slušalaca i gledalaca, naveo je Mihajlović.

Pre 15 godina u NATO bombardovanju SR Jugoslavije uništena je zgrada Televizije Novi Sad, sadašnji deo Medijskog javnog servisa Vojvodine, koji trenutno radi u podstanarskim prostorijama.

Kamen temeljac za dom RTNS, na Mišeluku postavljen je 22. juna 1973, a poslednji deo kompleksa od preko 23 hiljade kvadrata useljen je 1996. godine. Samo tri godine kasnije emitovan je poslednji program iz ove zgrade.

Na 15. godišnjicu bombardovanja i dan medijskih sloboda, Radio televizija Vojvodine započinje misiju rešavanja strateški najvažnijeg cilja pokrajinskog javnog servisa, svog trajnog smeštaja.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga