U Lovćencu obeležen Dan nezavisnosti Crne Gore

"Odlučnost, snaga i pamet da se bude na pravoj strani istorije"

20. maj 2017

Dan nezavisnosti Crne Gore obeležen je u centru Lovćenca, na platou ispred Crnogorskog kulturnog centra, svečanim programom u izvođenju Crnogorskog kulturno- prosvetnog društva “Princeza Ksenija”.

“Okupan suncem, u lepom i sunčanom majskom danu, Lovćenac je odjekivao najlepšim taktovima crnogorske pop muzike, folklora, gusala i stihova crnogorskih pjesnika. Emotivan program izmamio je česte aplauze, ali i po koju suzu potomaka crnogorskih iseljenika”, navelo je u saopštenju za javnost Udruženje Crnogoraca Krstaš.

Na manifestaciji je istaknuto da u „hiljadugodišnjem trajanju“ Crne Gore ima dosta istorijskih datuma koji zaslužuju večno pamćenje, a da je jedan od njih i 21. maj 2006. godine, kada su građani Crne Gore na demokratskom referendumu, nakon devet decenija, obnovili nezavisnost svoje države.

“Časnu i istorijsku ulogu imala je tada i crnogorska dijaspora širom sveta, a među prvima i Lovćenac, koji je kroz aktivnosti udruženja ‘Krstaš’ pokazao odlučnost, snagu i pamet da bude na pravoj strani istorije”, piše u saopštenju.

(Autonomija, foto: Krstaš media)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga