U Kliničkom centru Vojvodine na lečenju 20 pacijenata, petoro u veoma teškom stanju

Apel da se građani pridržavaju mera

27. mar 2020

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno se leči 20 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID-19, a njih petoro se nalazi u izuzetno teškom stanju, potvrdila je jutros pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo Snežana Bojanić.

Ona je podsetila i na važnost primene svih mera prevencije i samozaštite u sprečavanju širenja zaraze korona virusom, apelujući na sve građane da se tih mera striktno pridržavaju.

Osvrnula se i na današnji dolazak kineskih lekara u Novi Sad i naglasila da će njihovo iskustvo i podrška u borbi protiv epiemije virusa COVID-19 biti dragoceni.

Vojska i volonteri pripremaju smeštaj na Novosadskom sajmu za hiljadu ljudi

Pripadnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i volonteri na Novosadskom sajmu rade na pripremanju prostora za prihvat i smeštaj osoba sa lakšom kliničkom slikom virusne infekcije Kovid 19, ukoliko se za tim ukaže potreba.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da će prostor na Sajmu biti osposobljen za prihvat oko hiljadu 1000 ljudi, gde će imati neophodne uslove za život i medicinsku pažnju.

Dodao je da će život u tom prostoru biti organizovan po vojničkim pravilima i vodiće se računa o svakom ko dođe.

Foto: Grad Novi Sad

“Nadam se da neće biti potrebe da ga koristimo, ali moramo biti spremni za po sve nas gori scenario. Ova slika treba da bude opomena za sve, da ostanemo kod kuće, jer su pred nama odlučujuće nedelje”, poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je pozvao građane da nose maske, jer ih sada ima u apotekama.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da od juče u Vojvodini ima 13 novih pozitivnih slučajeva na korona virus, od čega su petoro zdravstveni radnici, a osmoro su “neodgovorni građani koji su se družili po kućama”.

“Moramo se prilagoditi načinu života u uslovima zarazne bolesti”, kazao je Gojković.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga