U Kikindi vanredno stanje zbog suše

Suša u Kikindi prouzrokovala štetu od 3,5 milijardi dinara

09. avg 2012

Posle višemesečne suše na teritoriji opštine Kikinda proglašena je vanredna situacija usled elementarne nepogode.

Komisija za procenu štete utvrdila je da je suša na području kikindske opštine prouzrokovala štetu od oko 3,5 milijardi dinara, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na oficijelnom sajtu kikindske opštine.

– Iz odluke o proglašenju vanredne situacije proizilaze da su sve nadležne službe, javna preduzeća i organizacije kojima je osnivač opština Kikinda, dužne da sprovode odluke koje će u cilju ublažavanja posledica suše doneti Štab za vanredne situacije i drugi nadležni organi lokalne samouprave – navodi se u saopštenju.

Predsednik kikindske opštine Savo Dobranić je naglasio da u ovakvim slučajevima ingerencije lokalne samouprave nisu velike, jer su one u nadležnosti republičke i pokrajinske vlade, ali da će se pojačati rad poljočuvarske službe i smanjenje poljskih krađa.

– Suša je pogodila sve poljoprivrednike, ali su najgore prošli sitni proizvođači koji obrađuju manje parcele – naveo je Dobranić i izrazio uverenje da će Ministarstvo poljoprivrede i pokrajinska administracija doneti konkretne mere koje će paorima pomoći da se izbore sa posledicama katastrofalne suše.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga