U Irigu odštampano manje izbornih listića, OIK reagovao

Prebrojavanjem je utvrđeno da je 712 listića manje

21. apr 2016

Prilikom štampanja glasačkih listića u Opštini Irig, u štampariji Babić print, došlo je do određenih nepravilnosti u broju listića, na šta je Opštinska izborna komisija reagovala i naložila novo štampanje tačnog broja, sa izmenjenim izgledom listića.

Kako je novinarima kazala predsednica Opštinske izborne komisije u Irigu Olivera Filipović Protić, štampanju listića su prisustvovali ovlašćeni predlagači podnosilaca izbornih lista, odnosno prošireni sastav izborne komisije i nakon što su listići dostavljeni u izbornu komisiju utvrđeno je da ima 712 glasačkih listića manje.

“Prebrojavanjem je utvrđeno da je 712 listića manje. Provereno je kod štampara koliko je tačno listića odštampano i utvrđeno da je u pitanju greška u štampi. Listići koji su još uvek bili u štampariji su odmah uništeni, a pošto je odstupanje bilo veliko, OIK je odlučio da svi listići koji su odštampani odmah budu poništeni i uništeni fizički”, kazala je Filipović Protić.

Prema njenim rečima, pristupilo se štampanju novih 9.522 glasačka listića. On je ponovo urađen, promenjen je datum na kojem sada više ne piše april slovima, već brojevima, mesto pečata je podignuto i uvećan format, kako bi se razlikovao od prethodne verzije.

“Sve se dešavalo u prisustvu ovlašćenih predstavnika izbornih lista sve do momenta završetka štampanja. Listići su u zapečaćenoj prostoriji, a u toku dana će biti održana sednica izborne komisije, kada će se pristupiti prebrojavanju po biračkim odborima i pečaćenju glasačkih listića”, kazala je ona.

Objasnila je da se sve nalazi i u zapisniku sa sednice, u kojem piše u kom momentu je rađeno unitavanje i ponovno prenošenje listića.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga