- Autonomija - https://www.autonomija.info -

U Inđiji prvi autlet centar

Veliki Autlet centar  Fešn haus (Outlet Fashion House) kod Inđije, vredan 40 miliona evra, biće otvoren u martu 2012. godine, najavio je danas direktor kompanije Blek ouk divelopment (Black Oak Development) Đura Stanić.

Stanić je novinarima na lokaciji na kojoj se gradi autlet centar rekao da će u prvoj fazi biti otvoreno više od 70 prodavnica velikih svetskih firmi u kojima će cene biti niže od 30 do 80 odsto u odnosu na uobičajene maloprodajne cene.
Objasnio je da se autlet centar nalazi u blizini autoputa Beograd – Novi Sad kako bi bio pristupačan potrošačima iz dva najveća grada u Srbiji. Prema njegovim rečima to je prvi pravi autlet centar u Srbiji.
Stanić je rekao da je njegova kompanija, koja je investitor ovog projekta, odabrala Inđiju kao lokaciju zbog brze administracije u toj opštini.

Opština Inđija danas je organizovala „Turu od 100 miliona evra“ za novinare i za investitore kako bi se javnost upoznala sa starim i novim investicijama u Inđiju. Novinarima je pokazana i indijska investicija u Informaciono-tehnički (IT) park vredan 25 miliona evra, koji treba da bude završen do decembra 2012. godine i investicija belgijske firme Elektravinds u fabriku koja će prerađivati životinjski otpad i od njega praviti energiju.

Predstavljena je i investicija opštine Inđija vredna 12 miliona evra u ekološku sanitarnu deponiju, kao i investicija u trafo-stanicu sa dalekovodom vredna 5,5 miliona evra koju će za potrebe napajanja severoistočne industrijske zone izgraditi Elektrovojvodina.

Među predstavljenim je i investicija od 12 miliona evra vrednu sportsku halu, ulaganje od tri miliona evra u fabriku grejača za sedišta u automobilima kompanije IGB Automotiv, investicija od dva miliona evra u hladnjaču za skladištenje voća, investicija kompanije Stirg Metal od tri miliona evra, kao i investicije u putnu i kanalizacionu infrastrukturu u opštini Inđija.

 (Beta)

Podelite ovu stranicu!