U Hrtkovcima održan predizborni skup SNS-a

Srpska napredna stranka održala je sinoć u Hrtkovcima predizborni skup uoči ponovljenih lokalnih izbora 9. novembra…

05. nov 2008

Srpska napredna stranka održala je sinoć u Hrtkovcima predizborni skup uoči ponovljenih lokalnih izbora 9. novembra, koji je prošle nedelje odložen iz bezbednosnih razloga. Jake policijske snage juče su bile prisutne u Hrtkovcima, a na ulazu u selo nalazila se patrola policije. Incidenata nije bilo ni pre, ni tokom skupa.
„Oni koji su pričali da sam došao u Hrtkovce da bih se izvinio Hrvatima moraju da znaju da sam došao da bih se izvinio Srbima jer svi mi nismo radili dovoljno za vas“, rekao je na mitingu u Domu kulture potpredsednik SNS-a Aleksandar Vučić. On je rekao da Srbija mora da živi u miru i da bude ozbiljna i odgovorna država, ali da pored zaštite države i nacionalnih interesa treba misliti o deci.
Na predizbornom skupu SNS-a govorili su i Jorgovanka Tabaković, Zoran Bingulac, Borislav Pelević, Boro Putić i drugi funkcioneri stranke. Skupu u Domu kulture je prisustvovalo par stotina simpatizera i članova SNS-a koji su ovacijama pozdravljali Vučića i Jorgovanku Tabaković. Ispred Doma kulture nalazilo se više policijskih vozila.
Skup SNS-a trebalo je da bude održan 1. novembra, ali je odložen iz bezbednosnih razloga. Toga dana veliki broj aktivista Srpske radikalne stranke delio je propagandni materijal uoči ponovljenih lokalnih izbora 9. novembra, a u selu su bile i brojne policijske snage. Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić rekao je u subotu, 1. novembra, da je policija zabranila skup stranke u Hrtkovcima iz bezbednosnih razloga i pozvao policiju i BIA da saopšte kakvi su incidenti mogli da se dogode u Hrtkovcima i ko bi bio njihov organizator.
Ruma je jedna od četiri opštine u kojima će 9. novembra biti održani ponovljeni lokalni izbori. Na 43 biračka mesta bira se 43 odbornika. U Hrtkovcima ima dva biračka mesta na kojima glasa 3.000 birača. Na glasačkom listiću je SNS upisana kao Grupa građana „Napred Srbijo – Tomislav Nikolić”.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga