U četvrtak počinje Festival uličnih svirača u Novom Sadu

Festival posvećen oživljavanju Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, popularnom a zapuštenom Gradiću

30. avg 2016

Trodnevni Festival uličnih svirača počeće prekosutra u Novom Sadu, a ove godine će se održati u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, najstarijem delu Novog Sada.

Na ovom festivalu učestvuju izvođači ulične umetnosti iz čitavog sveta, oko 160 umetnika, muzičara, igrača, glumaca, performera i konceptualnih stvaralaca.

Cilj organizatora je da festivalom u Podgrađu ožive ovu oronulu gradsku četvrt, koja je poznata i pod imenom Gradić, i da podstaknu ideju o njenom predtvaranju u privlačnu sredinu za život, rad i turističke posete.

Učesnici će na Festival doći iz SAD, Brazila, Australije, Velike Britanije, Španije, Italije, Francuske, Nemačke, Poljske, Mađarske, Švajcarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Umetnički programi će se odvijati na ukupno 14 punktova, a festival će biti otvoren svečanom povorkom građana od Trga slobode, Bulevarom Mihajla Pupina, preko Varadinskog mosta do Beogradske kapije, gde će nastupiti glavne zvezde večeri, džez-pop sastav Mun huš (Moon Hooch) iz Njujorka.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija Inboks (Inbox) iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Turističke organizacije Novog Sada, Ambasade SAD u Beogradu, MTS-a, Đenerali (Generali) osiguranja Srbija i Naftne industrije Srbije.

Satnicu, kompletan program, mapu sa binama i punktovima, sve o ovogodišnjim izvođačima, vesti i važne informacije za turiste mogu se pronaći na festivalskoj stranici.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga