U centru Pariza razgrabljen novi broj nedeljnika Šarli ebdo

Umesto uobičajenih 60.000, štampana su najpre tri, a onda još dva miliona primeraka tog nedeljnika koji će se prodavati ne samo u Francuskoj, nego u još 20 zemalja

15. jan 2015

Današnji broj Šari ebdo, prvi od kada je na redakciju tog francuskog satiričnog nedeljnika izvršen teroristički napad, rasprodat je u centru Pariza još rano jutros, iako je štampan u drastično većem tiražu nego ranije.

Umesto uobičajenih 60.000, štampana su najpre tri, a onda još dva miliona primeraka tog nedeljnika koji će se prodavati ne samo u Francuskoj, nego u još 20 zemalja.

„Ovo je neverovatno. Kada sam otvorila, ispred kioska je bio red od 60 do 70 ljudi. Nikad to nisam videla – 450 primeraka rasprodato je za 15 minuta“, rekla je agenciji Frans pres vlasnica jednog pariskog kioska.

Francuski mediji javili su da su neki Francuzi proveli noć ispred kioska da bi kupili današnji broj Šarli ebdo, a drugi su unapred rezervisali primerak za sebe.

Listovi širom sveta su u znak solidarnosti s pariskim nedeljnikom objavili crtež s naslovne strane njegovog današnjeg izdanja, na kojem prorok Muhamed sa suzom u oku, ispod natpisa „Sve je oprošteno“, drži tablu na kojoj piše „Ja sam Šarli“.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga