U budžetu Ministarstva nema novca za plate zaposlenih na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu

"Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ne raspolaže u ovom trenutku u svom budžetu sa dovoljno raspoloživih sredstava na poziciji zarada zaposlenih za mesec novembar 2016. godine"

08. dec 2016

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obavestilo je Univerzitet u Novom Sadu (UNS) da u budžetu nema dovoljno raspoloživih sredstava za isplatu zarada zaposlenima na fakultetima UNS za novembar 2016. godine, zbog čega će one kasniti dok se ne obezbede sredstva iz budžetske rezerve.

Ovu informaciju, Univerzitet je juče, 7. decembra, prosledio dekanima i prodekanima za finansije fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

„Univerzitet u Novom Sadu obaveštava fakultete u svom sastavu da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ne raspolaže u ovom trenutku u svom budžetu sa dovoljno raspoloživih sredstava na poziciji zarada zaposlenih za mesec novembar 2016. godine, usled čega fakulteti Univerziteta u Novom Sadu neće dobiti sredstva za ovu namenu dinamikom koja je uobičajena“, navodi se u dokumentu u koji je Autonomija imala uvid.

U dopisu dekanima, koji je potpisao prorektor Univerziteta prof. dr Saša Orlović, navodi se i da nedostajuća sredstva u budžetu resornog Ministarstva treba da budu obezbeđena iz tekuće budžetske rezerve, nakon čega će biti transferisana indirektnim budžetskim korisnicima.

Ne navodi se, međutim, da li je Ministarstvo i kako obrazložilo nedostatak novca za zarade zaposlenima na fakultetima UNS-a, niti kada će one biti isplaćene.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga