U Beloj Crkvi investicija od milion i po evra

Zaposleno je 20 radnika, a još 70 radnika angažovano je kroz kooperacije

18. okt 2013

Nemačka firma „Carl Warrlich“ i „Energotrade“ iz Beograda otvorile su danas u Beloj Crkvi novi proizvodno-distributivni centar za kerozinske potpaljivače u koji je uloženo oko milion i po evra.

Srpska i nemačka firma osnovale su zajedničko preduzeće „Flammat“.

„Carl Warrlich“ je porodična firma osnovana 1904. godine u nemačkom gradu Trefurtu, a njena robna marka „Flammat“ vodeći je evropski brend u kategoriji sredstava za potpalu.

„Energotrade“ je iz Beograda uvoznik je i distributer sijalica za kućnu rasvetu, plastične galanterije i potpaljivača za domaćinstvo, a od 2003. godine je ekskluzivni uvoznik „Flammat“-a.

Pomoć u pokretanju kompanije pružio je Fond za podršku investicija u Vojvodini VIP, a Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj sufinansirao je projekat u iznosu od 20 miliona dinara.

Tom investicijom u prvoj fazi zaposleno je 20 radnika, još 70 radnika angažovano je kroz kooperacije, a u zavisnosti od uspeha prve faze kompanija planira da proširi pogon, investira u nove tehnologije i poveća broj zaposlenih.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je na otvaranju pogona da je to prvi pogon koji se posle tri decenije otvara u Beloj Crkvi i da predstavlja signal i drugim investitorima da su južni Banat, Vojvodina i Srbija pogodno tlo za ulaganje u proizvodnju.

Pajtić je naglasio da je posebna vrednost ove investicije u tome što je 90 odsto proizvodnje namenjeno stranim tržištima i dodao da „samo izvozno orijentisana proizvodnja može srpsku privredu da izvede na dobar put“.

Pajtić je naveo i podatak da je „Flamat“ 108. pogon koji je u Vojvodini otvoren u poslednjih pet godina preko Programa novih tehnologija Vlade Vojvodine, te da je u tim pogonima posao obezbeđen za 25.507 ljudi.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga