U Banovini 110 službenika manje

Ovi pokrajinski službenici ipak neće ostati bez radnog mesta, već će biti raspoređeni u dve nove institucije APV.

06. jun 2011

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su danas izmene Odluke o pokrajinskoj amdinistraciji koje će omogućiti smanjenje administracije u Banovini u narednih mesec dana. Međutim, ovi pokrajinski službenici neće ostati bez radnog mesta, već će biti raspoređeni u dve nove institucije.

Pokrajina će uskoro imati 110 činovnika manje, a većina njih biće raspoređena u dve nove institucije. Jedna će se baviti saradnjom Vojvodine sa međunarodnim institucijama, odnosno imaće zadatak da primeni strategiju privrednog razvoja i pomogne lokalnim samoupravama da konkurišu za sredstva iz IPA fondova.

Druga institucija radiće na sprovođenju Master plana za razvoj Fruške gore koji u narednih 10 godina predviđa investicije od 980 miliona evra. „Osnovni kadar ovih institucija činiće oni uspešni koji su do sada obavljali funkcije zamenika i pomoćnika pojedinih sekretarijata, posebno onih koji su ukinuti posle redukcije“, rekao je novinarima koordinator vladajuće koalicije Dragoslav Petrović.

Na današnjoj sednici poslanici pokrajinske skupštine raspravljali su i o izveštaju pokrajinskog ombudsmana za prošlu godinu, po kojemsu najizraženije pritužbe građana na rad opštinskih i gradskih organa.

„Najmanje pritužbi smo imali na rad pokrajinskih organa, što je isto normalno jer su oni drugostepeni organ i mnogo više poštuju pravila upravnog postupka. Imali smo mnogo pritužbi na rad republičkih organa u oblasti penzijskog osiguranja, zapošljavanja i zdravstvenog osiguranja“, kaže pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih.

 

(Autonomija.info)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga