U Adi ubuduće odrađivanje socijalne pomoći

Od početka jeseni oni će na osnovu utvrđene satnice od 100 dinara, učešćem u javnim radovima, morati da "odrade" iznos jednokratne pomoći koju dobijaju od lokalne samouprave

30. avg 2012

Radno sposobni primaoci socijalne pomoći u Adi ubuduće će, kroz društveno koristan rad, morati da zarade novac koji im se dodeljuje ili će izgubiti pravo tu pomoć, izjavio je predsednik te opštine Zoltan Bilicki.

Od početka jeseni oni će na osnovu utvrđene satnice od 100 dinara, učešćem u javnim radovima, morati da „odrade“ iznos jednokratne pomoći koju dobijaju od lokalne samouprave, rekao je Bilicki za današnji novosadski „Mađar so“ (Magyar Szo).

Precizirao je da će biti angažovani u javnim preduzećima „Adica“ i „Standard“, odnosno u školama i mesnim zajednicama Ade i Mola, a ukoliko to budu odbili,  izgubiće pravo za dobijanje jednokratne socijalne pomoći.

Prema njegovim rečima, u poslednje vreme je stigao veoma veliki broj zahteva za jednokratnu pomoć koju dodeljuje lokalna samouprava, i koja se kreće od pet do 20 hiljada dinara.

Korisnik ne dobija novac, nego iznos može da iskoristi kupovinom hrane u prodavnicama, odnosno ukoliko ima problema sa plaćanjem računa za električnu energiju.

Oni korisnici jednokratne socijalne pomoći koji nisu sposobni za rad, ili takvu pomoć traže zbog zdravstvenih problema ili problema sa školovanjem ubrajaju se u drugu kategoriju i o njihovim zahtevima za pomoć, koja se kreće između 10.000 i 50.000 dinara, odlučuje predsednik opštine.

(Magyar Szo)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga