U Adi održana svečana sednica Skupštine

Ada po svim pokazateljima među najboljim opštinama u Vojvodini

02. jul 2015

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin ocenio je danas da je opština Ada po svim pokazateljima među najboljim opštinama u Vojvodini.

Vasin je na svečanoj sednici Skupštine opštine Ada dodao da je ta opština za samo godinu dana ostvarila je impresivne rezultate  na svim poljima.

„Kao jedna od tipičnih vojvođanskih opština, opština Ada reprezentuje vojvođanske vrednosti, a njen uspeh se takođe ogleda i u uspešnom učešću na javnim pozivima Pokrajinske vlade, odnosno Sekretarijata za privredu. Ada puno investira i razvija se, a samim tim može biti i primer drugim vojvođanskim opštinama i opštinama širom Srbije“, rekao je pokrajinski sekretar.

Sredstvima koje Pokrajinska vlada usmerava u Adu, dodao je, veliki deo projekata je realizovan, kako u ovoj, tako i u protekloj godini. „Kada se usmerena sredstva na tako efikasan način upotrebe, svi učesnici mogu biti veoma zadovoljni učinkom i ostvarenim efektima. Mnogo se duguje upravo opštinama koje odgovorno i uspešno apliciraju na konkurse Pokrajinske vlade i isto tako i sprovedu projekte“, istakao je Vasin.

On je podsetio da je Ada multinacionalna sredina, u kojoj srpski i mađarski narod oduvek živi u zajedništvu.

Svečanom sednicom, koja je sazvana povodom Dana opštine, predsedavali su predsednik Skupštine opštine Ada Atila Buču, kao i predsednik opštine Zoltan Bilicki. Nakon svečanosti upriličena je dodela javnih priznanja, medalja, povelja i zahvalnica istaknutim fizičkim i pravnim licima za izuzetan doprinos i požrtvovanje u pogledu unapređenja opštine i kvaliteta života i standarda njenih stanovnika.

Predsednik opštine Ada je na otvaranju sednice izjavio da opštinska uprava ulaže veliki trud kako bi pomogla meštane, koji u velikoj meri sarađuju i predstavljaju značajnog opštinskog partnera u rešavanju ključnih pitanja vezanih za opštinu. Zoltan Bilicki je naglasio da se puno radi na pružanju pomoći penzionerima, potom mladima kroz javne radove i programe pripravništva, te da se nastoji unaprediti i socijalna politika u Adi i njenim naseljenim mestima.

Pored toga, opština je uz pomoć republičkih, pokrajinskih, ali i sopstvenih sredstava, uspela da na najbolji mogući način uloži u infrastrukturne projekte, poput saobraćaja i komunalne infrastrukture, a obnovljeni su i pojedini objekti poput lokalnih škola i internata koji će ovog leta služiti kao lokacija za letnji kamp za decu iz ove opštine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga