Tužilaštvo za zabranu SNP 1389 i Naših

U tužilaštvu kažu da nisu odustali od predloga za zabranu desničarske organizacije "1389", već su inicijativu proširili predlogom da se zabrani i delovanje organizacija "SNP 1389" i "Naši"

05. nov 2011

Republičko javno tužilaštvo nije odustalo od predloga za zabranu desničarske organizacije „1389“, već je proširilo inicijativu stavljajući predlog da se zabrani i delovanje organizacija „SNP 1389“ i „Naši“ iz Aranđelovca, izjavio je danas portparol Tužilaštva Tomo Zorić.

„Nakon javne rasprave pred Ustavnim sudom, utvrđenog činjeničnog stanja i pribavljene dokumentacije, utvrđeno je da se iz Udruženja 1389 izdvojilo novo – ‘SNP 1389’ čije su vođe Miša Vacić i Igor Marinković“, rekao je Zorić agenciji Beta.

On je precizirao da ta organizacija nastavlja sa izazivanjem nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti i aktivnu netoleranciju prema manjinskim grupama.

„Kako prvobitni zahtev nije obuhvatio to novo udruženje, Tužilaštvo je povuklo prvobitni zahtev i podnelo novi, pre 10 dana, kojim su sada obuhvaćeni ‘SNP 1389’ i ‘Naši’ iz Aranđelovca“, naveo je Zorić.

Prema njegovim rečima, nova inicijativa je precizna i omogućava Ustavnom sudu da donese ispravnu odluku, a to je, kako je istakao Zorić, da zabrani njihovo delovanje.

Beogradske „Večernje novosti“ prenele su da je Ustavni sud Srbije obustavio postupak za zabranu rada desničarske organizacije „Pokret 1389“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga