Tužilaštvo traži istragu o masovnoj grobnici kod Raške

Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije predložilo je da se preduzmu istražne radnje na otkrivanju mesta masovne grobnice nedaleko od Raške

18. maja 2010

Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije predložilo je da se preduzmu istražne radnje na otkrivanju mesta masovne grobnice nedaleko od Raške, odnosno da istražni sudija obavi uviđaj na toj lokaciji, saopšteno je danas.
Tužilaštvo je predložilo istražnom sudiji da izađe na lice mesta, u krug preduzeća „Kosmetput“, u mestu Rudnica, kod Raške, da obavi uviđaj i da se, ukoliko se potvrdi informacija da se radi o masovnoj grobnici, izvrši ekshumacija posmrtnih ostataka i potom obdukcija i identifikacija žrtava.
Istražnom sudiji je predloženo da se uviđaj obavi u prisustvu predstavnika Euleksa, Tužilaštva za ratne zločine, MUP-a Srbije, Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije i Radne grupe za nestala lica iz Prištine.
U saopštenju Tužilaštva se navodi da se sumnja da su u masovnu grobnicu krajem maja ili početkom juna 1999. godine, pred kraj ratnih sukoba na Kosovu, prebačeni posmrtni ostaci iz primarnih grobnica u okolini Drenice.
Mesto gde se nalazi potencijalna masovna grobnica precizno je određeno u izveštaju Euleksa – Jedinice za ratne zločine, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga