Tužilaštvo: Policija nije istražila pretnje Ivanu Živkovu

Ivan Živkov je ranije u više navrata iznosio oštre optužbe protiv Gorana Kneževića

21. avg 2014

Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu obavestilo je Ivana Živkova, bivšeg šefa kabineta bivšeg ministra poljoprivrede Gorana Kneževića, da policija u Zrenjaninu još uvek nije odgovorila na zahtev tužilastva povodom pretnji koje su Živkovu upućene u martu mesecu ove godine.

Živkov je medijima dostavio dopis koji je dobio od Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu.

U dopisu se navodi da je tužilaštvo početkom aprila zatražilo od Policijske uprave u Zrenjaninu da izvrši provere povodom pretnji koje su Živkovu upućene SMS porukom sa neskrivenog broja mobilnog telefona, ali da policija do danas nije utvrdila identitet osobe koja je pretila. „Nakon utvrđivanja identiteta lica, tužilaštvo će sprovesti radnje iz svoje nadležnosti, o cmeu ćete biti obavešteni“, navodi se u dopisu iz tužilaštva.

Ivan Živkov je postavio pitanje da li ove činjenice govore o „nesposobnosti policije“ ili o „prikrivanju izvršioca krivičnog dela“.

On je 4. marta ove godine, istoga dana kada mu je pretnja bila upućena, podneo krivičnu prijavu protiv NN lica zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti. Živkov je ranije medijima dostavio i tekst preteće SMS poruke: „Prekini da laješ i ucenjuješ ili ćemo te poslati na paraolimpijske igre“.

Ivan Živkov je ranije u više navrata iznosio oštre optužbe protiv Gorana Kneževića, za navodne malverzacije za vreme njegovog ministarskog mandata.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga