Tužilaštvo na potezu u slučaju Pančevac

Inspektori iz privrednog kriminala i poreske inspekcije “prečešljavaju” poslovanje "Pančevca" nakon što je raskinut privatizacioni ugovor sa porodicom Marković

07. juna 2010

Vršilac dužnosti direktora nedeljnika “Pančevac” Aleksandar Vučković izjavio je danas da u redakciji tog lista inspektori iz privrednog kriminala i poreske inspekcije “prečešljavaju” poslovanje nakon što je raskinut privatizacioni ugovor sa porodicom Marković.

Vučković je na tribini o vojvođanskim medijima rekao da je u poslovanju “Pančevca” u periodu kada je tim najstarijim nedeljnikom u Srbiji gazdovala porodica Marković bilo mnogo nepravilnosti. Dodao je da je sada na tužilaštvu da proceni da li ima elemenata za podnošenje krivične prijave protiv bivših vlasnika.

Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor o privatizaciji “Pančevca” početkom ove godine, jer porodica Marković nikada nije uplatila drugu ratu za kupovinu lista. Oni su “Pančevac” kupili na aukciji početkom 2008. godine za rekordnih 2,2 miliona evra.
Nakon raskida ugovora, akcije “Pančevca” ponovo su prešle u vlasništvo države, a Aleksandar Vučković je zastupnik državnog kapitala u preduzeću.

Vučković je danas na tribini još rekao da je uvidom u knjige poslovanja “Pančevca” stekao utisak da je porodica Marković zapravo želela da “potpuno devastira” taj nedeljnik. “Agencija za privatizaciju nije smela da čeka dve godine da bi raskinula ugovor, morala je ranije da ga raskine jer bi time bila smanjena šteta. Sada treba sve da se obelodani, kako se primer ovakve privatizacije više ne bi ponovio”, kazao je Vučković.

Prema njegovim rečima, zbog takvog lošeg poslovanja “Pančevac” je od nekada profitabilnos preduzeća postao preduzeće duguje. Vučković je rekao da je uveren da će uprkos svemu list izaći iz krize jer ima stabilan tiraž i oglase.

On je naveo da je “Pančevac” radio u prostorijama koje su u vlasnistsvu porodice Marković, a sami vlasnici lista su neprestano povećavali kiriju, koja danas iznosi 4.000 evra mesečno. Najavio je da će se redakcija lista sada preseliti u drugi prostor, koji će biti tri puta jeftiniji.

Vučković je rekao da “Pančevac” ima dva miliona dinara nenaplaćenih potraživanja i dodao da su bivši vlasnicinekim klijentima tolerisali da ne plaćaju obaveze za oglase po dve godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga