Tužilaštvo BiH primilo 29 prijava za negiranje genocida, među njima i prijave protiv Dodika

Bivši Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je 23. jula nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida, koji je zvanično stupio na snagu 28. jula

20. avg 2021

Tužilaštvo BiH je do sada primilo 29 prijava kršenja zakona o zabrani negiranja genocida, medju kojima su i prijave protiv srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, saopšteno je iz te bh. institucije.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da ne mogu otkrivati detalje u vezi sa tim prijavama, dodajući da su, izmedju ostalih, primljene i prijave protiv člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

„Posle odluke bivšeg Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o dopuni Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranjuje i zakonom kažnjava negiranje genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, u Tužilaštvu BiH do danas je primljeno 29 prijava, medju kojima i prijave protiv Milorada Dodika“, saopšteno je iz te institucije.

Bivši Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je 23. jula nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida, koji je zvanično stupio na snagu 28. jula.

Nametnutim zakonom predvidjena je zatvorska kazna i do pet godina zatvora.

Dodik je juče izjavio da je iz Tužilaštva BiH dobio poziv na saslušanje zbog negiranja genocida u Srebrenici.

(Beta, Foto: Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ratni plen
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga