Tužba zbog navodnog zlostavljanja na radu u TONS-u

Rukovodstvo TONS-a demantovalo je ove optužbe

16. jan 2014

Ekonomista i bivši zaposleni u Turističkoj organizaciji Novi Sad (TONS) Jovan Ivanov, podneo je tužbu protiv ove organizacije zbog, kako tvrdi, zlostavljanja na radu koje je trpeo proteklih 15 meseci od strane “partijski postavljenih funkcionera”.

Rukovodstvo TONS-a demantovalo je ove optužbe.

U tužbi koju je podneo Osnovnom sudu u Novom Sadu, Ivanov je naveo da je od prethodnog direktora TONS Dragana Nedeljkovića imenovanog u julu 2012. godine, a zatim i sadašnjeg direktora Branislava Kneževića (SPS) imenovanog u februaru 2013, trpeo ponižavanje, izolaciju, ignorisanje i zlostavljanje, a na kraju nepravedno dobo i otkaz.

On je agenciji Beta kazao da su ga sklonili sa posla za koji je stručan, smanjili platu, “pretvorili ga u kurira i zatrpavali poslom koji ne zna da radi”, da bi ga naterali da sam da otkaz i na njegovo mesto postavili kadar Socijalističke partije Srbije (SPS), čiji je direktor Knežević član.

Ivanov je postavio pitanje da li direktor Knežević misli “da mu niko ništa ne može samo zato što ga je na to mesto postavila partija premijera i ministra policije Srbije (SPS).

“Protiv diktature i zlostavljanja radnika od strane partijski postavljenih direktora u javnim preduzećima, može se boriti samo sudom, jer su nedodirljivi i mogu da rade šta hoće bez odgovornosti za štetu koju takvim ponašanjem nanose”, naveo je Ivanov.

Ivanov je magistar međunarodne ekonomije, a prema njegovim rečima besplatno je radio na osnivanju, organizovanju, registraciji i početku poslovanja te organizacije.

Direktor TONS-a Branislav Knežević kazao je da još nije dobio tužbu i da ne zna šta u njoj piše, ali da tvrdi da nije bilo zlosavljanja bivšeg kolege Ivanova, a da je otkaz dobio jer je „s posla odlazio i dolazio kad god je hteo“.

“Inspekcija rada je utvrdila da je taj otkaz bio u skladu sa zakonom i nisu tačne tvrdnje da je otkaz dobio kako bi na njegovo mesto došao neki kadar SPS-a”, kazao je Knežević.

Dodao je da je na mesto Ivanova došla osoba koja je jedno vreme u TONS-u menjala zaposlenu na porodiljskom odsustvu, da je stručna i vredna, ali da ne zna da li je član SPS-a.

Ocenio je da TONS postiže odlične rezultate, te da je ovakva tužba šok i za njega i za ostale zaposlene.

U tužbi se navodi da će za nadoknadu štete i otklanjanje posledica zlostavljanja na radu, oštećeni Jovan Ivanov tražiti 1,7 miliona dinara.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga