Tužba zbog hapšenja čelnika Jugoremedije

Radnici fabrike lekova "Jugoremedija" u Zrenjaninu upozoravaju da ta afera ugrožava opstanak Jugoremedije

12. avg 2012

Radnici fabrike lekova „Jugoremedija“ u Zrenjaninu, okupljeni u udruženju „Ravnopravnost“, podneli su tužbu zbog, kako su naveli, nezakonitog hapšenja čelnika fabrike, upozoravajući da ta afera ugrožava opstanak „Jugoremedije“.

Kako je saopštilo udruženje, i dalje nije jasno zbog čega su 1. avgusta uhapšeni vršilac dužnosti generalnog direktora „Jugoremedije“ Zdravko Deurić i još troje njegovih saradnika, a afera preti da ugrozi opstanak fabrike.

U udruženju „Ravnopravnost“ agenciji Beta je precizirano da je tužba podneta protiv N.N. lica. To udruženje je, kako je navedeno, spremno za razgovore sa vlastima o „civilizovanom raspletu afere“.

Policija je 1. avgusta uhapšila vršioca dužnosti generalnog direktora Jugoremedije Zdravka Deurića (49) i finansijskog direktora Jugoremedije Ankicu Malušić (48).

Uhapšeni su i vršilac dužnosti direktora Lukosol farmacije i Penfarma Milan Zlokas (28) i ovlašćeni sudski veštak Stevan Gregović (47).

Njih četvoro su osumnjičeni da su prilikom osnivanja firme „Penfarm“ oštetili zrenjaninsku fabriku lekova „Jugoremedija“ za oko 600.000 evra. „Penfarm“ su osnovali „Jugoremedija“ i „Luksol farmacija“.

Prema navodima MUP-a Srbije, osumnjičeni su vrednost akcija „Jugoremedije“ u vlasništvu „Luksol farmacije“ prikazali u iznosu od 300.000 evra, iako je tržišna vrednost tih akcija bila 100.000 evra.

Vrednost zemljišta, koje je u novo preduzeće unela Luksol farmacija prikazali su u iznosu od 186.000 evra, iako je tržišna vrednost 83.000 evra, a procenu je obavio stalni sudski veštak Stevan Gregović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga