- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Tužba protiv ekološkog aktiviste u Bačkoj Topoli

Predsednik Ekološkog udruženja Hrast iz Krivaje u opštini Bačka Topola Đura Vavroš izjavio je da je preduzeće Krivaja protiv njega podnelo tužbu za narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti.

Đura Vavroš, koji je dobitnik Zelenog lista za 2013. godinu, najprestižnijeg ekološkog priznanja u Srbiji, rekao je novinarima da ga je preduzeće Krivaja tužilo zbog navodnog iznošenja neistinitih podataka.

Prema njegovim rečima, građani Krivaje posadili su vetrozaštitni pojas u Pilakovoj dolini, za koji su dobili dozvolu od Skupštine opštine Bačka Topola.

„Istina je da je taj vetrozaštitni pojas uništen, što smo prijavili policiji. U međuvremenu niko nije odgovarao za to. Mene sada optužuju da sam narušio ugled kompanije, koja je od Skupštine opštine Bačka Topola dobila starateljstvo nad Pilakovom dolinom i neadekvatno se starala u prethodnom periodu. Sa velike površine ove doline uklonjen je površinski sloj, a potom i zapaljena značajna površina ove doline. Takođe, ni za ovo krivično delo niko nije odgovarao“, kazao je Vavroš.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!