Tužba protiv Bečejskog mozaika zbog pisma čitaoca

Vladan Filipčev: Postoji realna opasnost da se Bečejski mozaik ugasi

11. feb 2014

Pred Višim sudom u Novom Sadu danas je održano ročište po tužbi predsednice Udruženje gorana iz Bečeja Marije Miković protiv lokalnog lista Bečejski mozaik, koja traži nadokadu štete od 300.000 dinara na ime duševnog bola.

Ona je tužila Bečejski mozaik zbog objavljenog pisma u kojem čitalac kritikuje rad i aktivnosti u Goranskom parku u Bečeju, koji je dat na upravljanje i održavanje lokalnom Udruženju gorana. U tom pismu čitalac iznosi svoj lični stav o seči drveća i rastinja u Goranskom parku, koja se dogodila februara 2013. godine.

Glavni urednik Bečejskog mozaika Vladan Filipčev izrazio je čuđenje što je njegov list tužen zbog objavljenog čitalačkog pisma i dodao da ukoliko tužilja dobije parnicu, postoji realna opasnost da se Bečejski mozaik ugasi. On je rekao da je list prilikom objavljivanja čitalačkog pisma imao u vidu opravdani interes javnosti da zna šta se događa na gradskoj zelenoj površini, koju većina Bečejaca veoma voli.

Dodao je da je u istom broju objavljen i intervju sa tužiljom Marijom Miković o aktivnostima Udruženja gorana, uz upozorenje da je na adresu redakcije stiglo kritičko čitalačko pismo. “Samim tim, mi smo gospođi Miković pružili priliku da odmah odgovori na optužbe čitaoca, čime smo odgovorili zahtevima koje postavlja Kodeks novinara Srbije, koji nalaže da objavimo dva različita gledišta o istoj stvari”, kazao je Filipčev.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga