Turizam Vojvodine na sajmu u Milanu

Svetska javnost će se upoznati sa raznolikošću, bogatim nasleđem, kulturom, privrednim, a posebno prehrambenim potencijalima Vojvodine

01. juna 2015

Danas je počelo dvonedeljno predstavljanje Vojvodine u okviru programa na Nacionalnom paviljonu Srbije na Univerzalnoj svetskoj izložbi EXPO Milano 2015, saopšteno je danas iz Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP).

U saopštenju se objašnjava da je ovogodišnja tema sajma EXPO, koji traje od početka maja do kraja oktobra, „Nahranimo planetu. Energija za život“, a da Srbija nastupa pod imenom „Okusi hranu. Oseti život“ i kreiran je tako da posetiocima paviljona bliže dočara kako izgleda današnja Srbija kroz bogatu srpsku kuhinju, kulturu i tradiciju.

Kako se navodi, nastup Vojvodine će svetsku javnost upoznati sa njenom raznolikošću, bogatim nasleđem, kulturom, kao i njenim privrednim, a posebno prehrambenim potencijalima. Biće predstavljeni turistički potencijali, lovni turizam, specijalne turističke destinacije, zdravstveni i banjski turizam, zaštićena prirodna dobra, gastro ponuda regiona i tradicionalni zanati, a VIP Fond će održati dve konferencije za italijanske privrednike na kojima će predstaviti mogućnosti ulaganja u mlekarskoj i mesnoj industriji, ratarstvu i proizvodnji voća i povrća, kao i potencijale za investicije u organsku proizvodnju.

Organizatori nastupa Vojvodine su Sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Vojvodine, Fond za podršku investicija u Vojvodini, Regionalna razvojna agencija Bačka,  Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat, Regionalna razvojna agencija Srem, Turistička organizacija Vojvodine, kao i Turistička organizacija Sremski Karlovci.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga