Tuča u Vojvođanskoj partiji

U Vojvođanskoj partiji izbila opšta tuča zbog razlika u stavovima da li ova stranka treba da napusti URS ili ne

05. nov 2011

Jedna osoba je povređena u opštoj tuči u sedištu Vojvođanske partije u Novom Sadu. Sukob je izbio zbog razlika u stavovima članstva da li stranka treba da izađe iz Ujedinjenih regiona Srbije ili ne.

Generalni sekretar partije Sanja Telarov prebačena je u Klinički centar  Vojvodine gde joj je stavljen gips na desnu potkolenicu.

„Telarovoj je stavljen gips na desnu potkolenicu na kojoj su od udaraca popucale tetive. Ona je posle ukazane pomoći puštena na kućno lečenje. Mnogi su u tuči zadobili modrice ili ostali razbijenih noseva“, rekao je član Predsedništva stranke Milomir Šikuljak.

Šikuljak je naveo da su se sukobili lično obezbeđenje Miroslava Ninića, predsednika Izvršnog odbora VP-a i dugogodišnjeg člana G17 plus, koji se protivi izlasku stranke iz Ujedinjenih regiona Srbije, i pristalica odanih predsedniku stranke Aleksandru Odžiću.

On je ispričao da je sve počelo posle dojave da nepoznata lica obijaju sedište stranke, gde im dve nepoznate osobe nisu dale da uđu kada su tamo stigli.

Prema njegovim rečima, ubrzo je došao i Ninić s petoricom telohranitelja, koji su nasilno upali u stranačke prostorije. „Tada je došlo do opšte tuče pristalica URS-a i nas koji se protivimo toj političkoj grupaciji. Nažalost, najdeblji kraj izvukla je Sanja Telarov“, istakao je Šikuljak.

Prema njegovim rečima, policija je došla na mesto sukoba i utvrdila je da su iz obijenih prostorija ukradeni pečat i Statut stranke.

Sukob se dogodio oko podneva u sedištu stranke u Ulici Ilije Ognjanovića u Novom Sadu.

Vojvođanska partija nedavno je izašla iz članstva u URS-u pošto je, kako je rekao Odžić, ta politička grupacija napustila svoje izvorne principe kada je reč o decentralizaciji Srbije.

(Blic/Novi magazin)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga