TS: Nenamenski korišćena vozila Vlade u Vrbasu

Posete državnih funkcionera tom gradu bile su namerno tempirane u vreme izborne kampanje

08. nov 2013

Programski direktor „Transparentnosti Srbija“ Nemanja Nenadić izjavio je danas da je „očigledno“ došlo do nenamenskog korišćenja vozila Vlade Srbije u kampanji za lokalne izbore u Vrbasu.

„Mislim da je potpuno očigledno da su posete državnih funkcionera tom gradu bile namerno tempirane u vreme izborne kampanje, ali na žalost protiv toga još uvek nema leka u zakonu“, rekao je Nenadić agenciji Beta.

On je istakao da prema sadašnjem zakonskom rešenju funkcioner može da spoji partijske obaveze sa obavljanjem „stvarnog ili navodnog državnog posla“, i tako izbegne sankcije zbog nenamenskog trošnja novca.

Tokom kampanje za lokalne izbore u Vrbasu, koji su održani 13. oktobra, realizovana su 22 putovanja u to mesto sa 16 službenih vozila, prema podacima Uprave Vlade Srbije za zajedničke poslove.

Nenadić je dodao da bi pitanje „takozvanih redovnih aktivnosti“ državnih funkcionera tokom kampanje trebalo zakonski urediti pre narednih izbora u Srbiji i lokalnih izbora u Beogradu, kako bi se sprečile zloupotrebe.

„Kada bi se ta materija uredila preciznije, onda bi mogle da se povedu i postupci protiv onih koji pravila krše. Za sada imamo slučaj da jedino neke direktne zloupotrebe javnih sredstava mogu da se sankcionišu“, rekao je on.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga