TS: Lista oko SNS ubedljivo najzastupljenija u dnevnoj štampi

Nema značajnih promena po pitanju raznovrsnosti ponude na naslovnim stranicama pojedinih listova

26. feb 2018

Lista Aleksandar Vučić i dalje je najzastupljenija na naslovnim stranicama dnevne štampe u Beogradu, sa 245 pojavljivanja u pozitivnom kontekstu, što je za 70 više od svih ostalih listi zajedno, pokazuje analiza Transparentnosti Srbije, nakon šest nedelja kampanje.

Kako je saopšteno iz te organizacije, za dominaciju je najzaslužniji predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, čije ime nosi lista za beogradske izbore, i koji je, kao predsednik države i kao predsednik partije, bio na naslovnim stranicama 155 puta. Od toga 135 u pozitivnom kontekstu, sedam u neutralnom i 13 u negativnom.

Siniša Mali pojavio se 33 puta u pozitivnom i tri u negativnom, Goran Vesić 11 puta u pozitivnom i jednom u negativnom, a Zoran Radojičić svih 11 puta u pozitivnom. Ukupno su lider, kandidati i SNS osvanuli na naslovnim stranicama 283 puta, od toga 245 u pozitivnom i 10 u neutralnom tonu. Svih 28 pojavljivanja u negativnom kontekstu bilo je na naslovnim stranicama lista „Danas“.

Druga po broju naslovnih je lista Dragan Đilas, ali je od 110 članaka, 64 u negativnom tonu, od toga 58 u tabloidima. Od 43 objave o listi „Da oslobodimo Beograd“ na naslovnim stranicama devet dnevnih listova, 30 je u pozitivnom kontekstu.

Aleksandar Šapić dobio je manje prostora na naslovnim stranicama, ali i veći negativni publicitet – devet od 30 je pozitivno, a 12 negativno. Lista Dosta je bilo i Dveri ima 20 pozitivnih, sedam neutralnih i pet negativnih pojavljivanja. Liste „Ivica Dačić“ i „Vojislav Šešelj“ nisu imali nijednu negativnu objavu, pri čemu se socijalisti mogu podičiti ukupno sa 41 člankom, a radikali sa 15.

Lista Ljubiša Preletačević i Luka Maksimović bili su na naslovnim stranicama 17 puta, od toga 11 u pozitivnom i dva u negativnom tonu, LDP i Čedomir Jovanović 11 puta, od toga po pet pozitivnih i negativnih, pri čemu je sve negativne „pokupio “ Čedomir Jovanović u Kuriru.

Lista „Ne davimo Beograd“ pojavljuje se sedam puta u pozitivnom kontekstu, od toga šest puta na naslovnim Danasa, i dva puta u neutralnom kontekstu.

U odnosu na presek koji je TS objavila posle četiri nedelje kampanje, nema značajnih promena po pitanju raznovrsnosti ponude na naslovnim stranicama pojedinih listova.

(N1) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga