TS: Gradonačelnica Sombora nezakonito vodila kampanju za Vučića

Pozvala građane da pokažu "jedinstvo sa vlastima" i glasaju za njenog lidera koji će im se "odužiti" novim putevima

30. mar 2017

Transparanetnost Srbija (TS) ukazala je danas na grube zloupotrebe opštinskih resursa u Somboru zarad vođenja izborne kampanje, gde je gradonačelnica preko zavničnog sajta grada pozvala sugrađane na predsedničkim izborima glasaju za kandidata njene stranke.

Naime, kako navodi TS, u nevino naslovljenom „pozivu građanima Sombora da izađu na predsedničke izbore“ gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović (SNS), pozvala je sugrađane takođe da glasaju za tačno određenog kandidata – čelnika njene stranke, Aleksandra Vučića.

TS napominje da je reč o drastičnom primeru zloupotrebe javnih resursa za potrebe vođenja izborne kampanje i povredi člana 29. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

„Somborci, po ovome sudeći, imaju retko iskrenu gradonačelnicu, koja je u obrazloženju svog poziva na antologijski način predočila javnosti kako, iza fasade zakona i procedura, vladavine prava i privrženosti evropskim vrednostima, ustvari funkcioniše sistem odlučivanja o infrastrukturnim projektima i trošenju javnih sredstava po načelu trgovine političkim uticajem“, ukazuje se u saopštenju.

Dodaje se da se gradonačelnica u pozivu da se glasa za predsednika njene stranke na predsedničkim izborima nije pozvala ni na ideološke ni na kvazi-ideološke razloge, pa čak ni na „političku stabilnost“ koju kao ključan argument u svoju korist ističe kandidat koga je promovisala, već na čist pragmatizam.

„To je dan kada bi mi, građani Sombora, trebalo da pokažemo duh zajedništva i jedinstva i podržimo predsedničkog kandidata kome i statističke prognoze daju najveće šanse za pobedu – Aleksandra Vučića. A zašto mi, Somborci, treba da damo glas upravo Aleksandru Vučiću? Najjednostavnije objašnjenje bi moglo da glasi ovako: ukoliko Sombor masovno glasa za predsedničkog kandidata vladajuće koalicije, ne rasipajući glasove na one predsedničke kandidate koji nemaju ni minimum realnih šansi da dobiju podršku Srbije za pobedu na predstojećim izborima za predsednika države, Sombor i Somborci bi imali ogroman glasački ulog koji bi nosioce najviših državnih funkcija u Srbiji na svojevrstan način obavezao da se ‘oduže’ Somborcima i našem gradu na ukazanom poverenju. Svi mi koji volimo ovaj grad, želimo da Sombor, posle višedecenijskih pokušaja i napora svih gradskih garnitura vlasti, konačno dobije priključenje na auto put, prekategorizaciju graničnog prelaza Bački Breg, bescarinsku zonu na Dunavu, revitalizovanu putnu infrastrukturu i druge velike i važne projekte od kojih zavisi pokretanje zamajca bržeg, jačeg i boljeg privrednog i ekonomskog oporavka našeg grada i podizanje životnog standarda“, poručila je gradonačelnoica preko zvaničnog gradskog sajta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga