Trump: Protjerat ćemo tri miliona imigranata

Trump je za američku televiziju CBS rekao da će protjerati iz zemlje imigrante sa kriminalnim dosjeom

13. nov 2016

Novoizabrani predsjednik SAD-a Donald Trump izjavio je u intervjuu u emisiji 60 minuta američke TV mreže CBS da planira da odmah deportuje između dva i tri miliona imigranata koji nemaju dokumenta za boravak u SAD-u.

„Ono što ćemo učiniti jeste da ćemo protjerati osobe koje su kriminalci i imaju kriminalni dosije, članove bandi, dilere droge, dosta tih ljudi, vjerovatno dva miliona, a moglo bi da bude čak i tri miliona, protjeraćemo ih iz naše zemlje ili ćemo ih zatvoriti. Ali, protjeraćemo ih, oni su ovdje ilegalno“, kazao je Trump u odlomku intervjua postavljenom na sajtu ove televizije.

On je dodao da će, kada američka granica bude „osigurana“, zvaničnici zaduženi za imigraciona pitanja početi proces „određivanja“ u vezi sa preostalim imigrantima koji nemaju dokumenta za boravak u SAD.

Zid i žicu na granicu sa Meksikom

„Nakon što granica bude osigurana i nakon što se sve normalizuje, mi ćemo se odrediti u vezi sa ljudima o kojima oni govore, a koji su sjajni ljudi, oni su sjajni ljudi, ali mi ćemo se odrediti u vezi s tim. Ali, prije nego što se odredimo…veoma je važno, mi ćemo osigurati granicu“, naveo je novoizabrani američki predsednik.

Upitan da li planira da izgradi zid duž granice SAD i Meksika, što je bio prijedlog koji je bio u centru njegove predizborne kampanje, Tramp je odgovorio „da“, ali i dodao da bi pored zida tu moglo da bude „djelimično i žice“ u skldu s onim što su republikanski predstavnici u Kongresu predlagali.

“Za određena područja ja bih to, ali za određena područja zid je prikladniji. Ja sam veoma dobar u tome, to se zove gradnja“, rekao je Tramp.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga