Trifunović (PSG) o godišnjici Oluje: Osuda svih zločina neophodna za ozdravljenje

"Oba naša naroda su pretrpela ogromnu štetu zbog političkih igara i mislim da je vreme da prestanemo da ih dozvoljavamo"

04. avg 2019

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović ocenio je danas, povodom 24. godišnjice stradanja Srba u hrvatskoj vojno-policijskoj operaciji „Oluja“, da jedino priznanje zločina koje su pojedinci počinili u ime naroda, može da dovede do „ozdravljenja koje nam je svima neophodno da bismo mogli da idemo napred“.

Izražavajući „duboko poštovanje žrtvama operacije ‘Oluja’, svima koji su u toj mračnoj epizodi istorije ovih prostora pobijeni, oterani iz svojih domova, izgubili članove porodice i prijatelje“, Trifunović je ocenio da „nešto ozbiljno nije u redu s onima koji današnji dan, dakle dan na koji se dogodilo etničko čišćenje, mogu da obeležavaju kao praznik“.

„Ipak, mišljenja sam da su iskvarene političke igre te koje su dovele do tako užasne stvarnosti slavljenja ‘Oluje’ u Hrvatskoj, usred 21. veka. Oba naša naroda su pretrpela ogromnu štetu upravo zbog političkih igara i mislim da je vreme da prestanemo da ih dozvoljavamo“, naveo je Trifunović a preneo PSG.

(Beta, Foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga