Tribina: Vučić će se kandidovati za predsednika, Janković kandidat građanske Srbije

Ukoliko se neko od građanskih i antinacionalistickcih političara kandiduje na izborima, takav kandidat neće biti ništa drugo nego “električni zec režima”

27. jan 2017

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić kandidovaće se za predsednika Srbije, a zaštitnik građana Saša Janković treba da bude jedini kandidat građanske i antinacionalističke Srbije na predstojećim izborima, ocenjeno je na tribini Nezavisnog društva novinara Vojvodine o predsedničkim izborima u Srbiji.

Glavni urednik dnevnog lista Danas Draža Petrović ocenio je da će predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić “poslati u penziju” aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, i to 15. februara na Sretenje, kada je i Nikolićev rođendan.

Prema njegovim rečima, kandidat SNS-a će u svakom slučaju biti Aleksandar Vučić.

Petrović je rekao da je atmosfera sve više zastrašujuća kada je u pitanju kampanja protiv dva opoziciona kandidata, iako Saša Janković još uvek nije ušao u kampanju.

Novinski pisac Teofil Pančić rekao je da je nesumnjivo da je Saša Janković osoba za koju građanska i antinacionalistička Srbija treba da glasa.

“Moramo da se prebrojimo jer smo do te mere razbijeni da moramo da imamo neku osnovu na kojoj ćemo nešto da gradimo za budućnost. Razbijene su stranke, razbijena je demokratska opozicija, razbijeno je društvo i moramo imati kandidata koji nema repove iz prošlosti”, kazao je Pančić.

Podsetio je da su u nekim zemljama pobeđivali kandidati koji nisu imali prethodno političko iskustvo i ocenio da Saša Janković ima taj potencijal.

Prema njegovim rečima, ukoliko se neko od građanskih i antinacionalistickcih političara kandiduje na izborima, što je u jednom trenutku najavio lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, takav kandidat neće biti ništa drugo nego “električni zec režima”.

“Uloga takvog kandidata bila bi ništa drugo do da odvuče jedan, dva, tri procenta od Saše Jankovića, a u korist Vučića”, ocenio je Pančić.

Tribina predsednicki izboriGlavni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk rekao je da će sa strane desnog spektra biti mnogo kandidata i nije isključio mogućnost da SNS, pored Vučića, ima još jednog kandidata – Tomislava Nikolića.

On je ocenio da od tabloidnih medija treba očekivati “jednu oštru pljuvačinu” tokom kampanje.

Radijski autor Mladen Urdarević rekao je da je srećan što će se Saša Janković kandidovati.

“To znači da konačno neću morati da sedim na ruci da mi utrne, kako ne bih osetio za koga glasam”, rekao je Urdarević.

Radijski autor Daško Milinović rekao je da antinacionalistička i građanska opozicija ne treba da se ujedinjuje oko jednog kandidata sa nacionalističkom opozicijom.

“Zašto bismo glasali za neku novu vrstu Koštunice, poput Vuka Jeremića? Imamo 66 nijansi desnice na izborima i Sašu Jankovića za koga ne mogu da tvrdim da je levičar, ali bar nije desničar”, kazao je Milinović.

Tribina je organizovana povodom 27. rođendana Nezavisnog društva novinara Vojvodine u prepunoj sali Medija centra Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga