Tribina Srbija posle Vučića sutra u Beogradu

NDNV i Forum ZfD organizuju seriju tribina pod nazivom “Srbija posle Vučića”

10. okt 2018

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) iz Novog Sada i Forum ZFD iz Beograda organizovaće sutra u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu tribinu pod nazivom “Srbija posle Vučića”, saopštio je danas Forum ZFD.

Reč je u prvoj u seriji tribina pod istim nazivom i biće posvećena medijskim slobodama.

Na tribini koja počinje u 18 sati govoriće novinski pisac Teofil Pančić, novinarka Sanja Kljajić, predsednik Nezavinog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić i predsednik NDNV-a Nedim Sejdinović, a moderator će biti programski urednik NDNV-a Dinko Gruhonjić.

“Posle Vučića ćemo naslediti spaljenu zemlju u mnogim oblastima, a pogotovo u sferi medija i medijskih sloboda. Mi to vreme treba da dočekamo spremni i da imamo odgovor na mnoga pitanja”, rekao je ranije Nedim Sejdinović u odgovoru na pitanje zašto NDNV i Forum ZFD organizuju seriju tribina “Srbija posle Vučića”.

“Ne postoji niti jedan ozbiljan domaći ili međunarodni izveštaj o ljudskim pravima i stanju demokratije u Srbiji koji ne konstatuje manje-više isto: proces ruiniranja medijskih sloboda i ubijanja medijskog pluralizma privodi se kraju, uporedo sa razaranjem institucionalnog sistema i političkih i društvenih alternative”, navodi se u pozivu na tribinu.

Dodaje se da je cilj da se, kroz analizu stanja u medijima danas, razgovara o periodu koji će uslediti posle odlaska Aleksandra Vučića sa vlasti, odnosno šta se mora učiniti, koji su naredni potezi, koje greške se ne smeju ponoviti.

Sledeće tribine biće organizovane 18. oktobra u Pančevu i 25. oktobra u Novom Sadu.

(Autonomija, karikatura: Stups)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga