Tribina: Srbija je puna laži, obećanja vlasti u raskoraku sa stvarnošću

"Srbija visoko na listi zemalja koje finansiraju korupciju, kriminal i terorizam"

31. maja 2018

Sve dok je Srbija puna laži i postoji raskorak između stvarnosti i svakog podatka koji vlast plasira građanima iz oblasti ekonomije problemi neće moći da se reše, ocenjeno je na tribini „Srpsko privredno čudo – Zemlja praznih stomaka“ u organizaciji Nove stranke.

„Srbija je puna laži i građani najveći kontigent neistine dobijaju iz ekonomije. Dok javnost dobija potpuno pogrešne podatke o tome kako napredujemo i šta je budućnost Srbije napretka ne može biti“, ocenio je predsednik NS Zoran Živković.

Na tribini na kojoj su govorili i glavna urednica magazina Nova ekonomija Biljana Stepanović i profesor FEFA Goran Radosavljević, Živković je rekao da je veoma važno da se zna šta je realno staranje srpske ekonomije da bi se znalo kako da se rešavaju problemi.

Radosavljević je ocenio da se može priznati da Srbija ima fantastične ekonomske performanse ali u odnosu na afričke zemlje.

Prema njegovim rečima, vlast svakodnevno govori da je Srbija fenomenalna ali ono što vlast plasira javnosti pada u vodu ako se poredi i sa zemljama u orkuženju, poput Albanije, Makedonije, BiH ili Ruminije čiji je rast daleko viši.

„Situacija u Srbiji je veoma loša“, rekao je on, navodeći da je Srbija visoko na listi zemalja koje finansiraju korupciju, kriminal i terorizam ali i po odlivu mozgova.

Prema njegovim rečima, prva stvar koja u Srbiji mora da uradi da bi došlo do razvoja ekonomije je da se donese zakon o poreklu imovine i raščisti s korupcijom i kriminalom.

Urednica Nove ekonomiije Stepanović navela je da Srbija ulazi u sedmu godinu vlasti Srpske napredne stranke i da svakog dana građani slušaju obećanja da će se živeti bolje.

„Fasicinira me veština SNS da nam svakog dana plasira da će nam biti bolje, da godinama slušamo da su za sve krivi oni prethodni, ali i to da im građani iznova i iznova veruju“, rekla je ona.

Ma koliko ljudi bili ekonomski neuki i ne mogu da provere podatke o kojima vlast priča, dovoljno je da naprave razliku između onoga što vide na televiziji i onoga u svojim frižiderima, navela je Stepanović koja rešenje vidi i u tome da u Srbiji prestanu podele između naših i vaših.

„Neophodne su nam pravna država, stručnost i pozitivna atmosfera za investicije, pozitivno orkuženje i razvoj ekonomije“, rekla je ona i dodala da više nije u stanju da komentariše izjave predsednika Srbije na temu ekonomije kao da su ozbiljne i kao da to stvarno misli.

Na tribini je rečeno i da je Srbija zemlja u kojoj se i rađanje belog bizona u BeoZOO vrtu koristi kao argument u korist tvrdnji vlasti da predstoji period blagostanja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga