Tribina povodom pet godina od smrti Mirka Đorđevića sutra u Novom Sadu

"Dođite da se zajedno prisetimo njegove erudicije, duhovitosti, šarma, elokventnosti, bespoštedne kritika pre svega uloge crkve u društvu, ali i svih drugih nenormalnosti kojima smo okruženi već više od 30 godina”

17. apr 2019

Pokret Novi optimizam i Nezavisno društvo novinara Vojvodine organizuju sutra tribinu “O Mirku Đorđeviću i njegovom optimizmu”, povodom pet godina od smrti tog publiciste i sociologa religije.

Na tribini će govoriti istoričarka Latinka Perović, novinar i pisac Teofil Pančić, politikolog Pavel Domonji, a domaćini će biti Branislav Grubački i Dinko Gruhonjić.

“Prošlo je pet godina od smrti našeg prijatelja i saborca, neponovljivog Mirka Đorđevića. Kada je umro, na Veliki petak 2014. godine, istog trenutka smo znali koliko će nam nedostajati. Ovih pet godina koje preživljavamo bez našeg čika Mirka uverilo nas je da je iza njega ostala praznina u društvenom prostoru Vojvodine i Srbije, koja je nenadoknadiva. Dođite da se zajedno prisetimo njegove erudicije, duhovitosti, šarma, elokventnosti, bespoštedne kritika pre svega uloge crkve u društvu, ali i svih drugih nenormalnosti kojima smo okruženi već više od 30 godina”, navodi se u pozivu na tribinu.

Dodaje se da bi Mirko Đorđević i u današnjoj Srbiji imao nepresušan izvor inspiracije. “Ali, nažalost, možemo i da konstatujemo da nije imao ko ga da ga nasledi”, piše u pozivu.

Tribina počinje u četvrtak u 19 sati, u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga