Tribina: Potreban građanski otpor kampanji straha (AUDIO)

Dešavanja u Novom Sadu, poput zabrane izložbe u Kulturnom centru grada, "kapilarno se šire" na celu zemlju.

25. okt 2013

Srbiji je potreban organizovani građanski otpor protiv „kampanje straha“ koja je na sceni, pošto u državi danas nema artikulisane političke alternative vladajućoj politici, ocenili su učesnici tribine u Novom Sadu.

Nekadašnji aktivista Otpora Vladimir Ješić rekao je da je 13 godina nakon rušenja Miloševićevog režima ponovo doslso vreme u kojem nema jasne političke alternative.

„Ovo je isto kao devedesetih godina, samo što je sada maskirano. Ideologije krvi i tla su ogrnule plašt, zastavu EU i prave se evropejcima, a opozicija je potpuno razbijena“, kazao je Ješić sinoć na tribini.

On je ocenio da u društvu vlada „atmosfera linča“ i da se vrše hapšenja po politickcoj osnovi.

TribinaNovinski pisac Teofil Pančić ocenio je da se dešavanja u Novom Sadu, poput zabrane izložbe u Kulturnom centru grada, „kapilarno šire“ na celu zemlju.

„Ako budemo ćutali na cenzuru umetničkih dela, sutra će cenzurisati naše živote i sutra ćemo živeti u talibanskoj državi“, rekao je Pančić i dodao da tamo gde nema umetničkih, nema ni političkih sloboda.

Novinarka Ana Lalić ocenila je da je društvu potreban organizovani građanski otpor, jer su političke partije kompromitovane.

Ona je navela da je za proteklih šest meseci karijere dobila više tužbi nego za 11 godina bavljenja novinarstvom.

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić rekao je da ne razume zašto se građani plaše sadašnjih vlasti, kada su one „karikatura“ onoga što je predstavljao Miloševićev režim.

Tribinu „Građanski otpor kampanji straha“ organizovalo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine u prepunoj sali Medija centra Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga