Tribina: Poligraf i državni udar utisci godine u Srbiji

Vučić mrzi novinare zbog kompleksa koji ima prema toj profesiji, u kojoj se okušao ali se pokazao kao antitalenat.

23. dec 2015

Kolumnista Draža Petrović izjavio je da su za njega utisci godine u Srbiji poligraf i državni udar.

“Za mene su utisci godine poligraf i državni udar, kao sad već tradicionalna manifestacija”, rekao je Petrović sinoć na tribini u Novom Sadu.

On je dodao da mu je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odavno “muza” i “omiljeni lik”, kada je pisanje kolumni u pitanju.

Novinar Slaviša Lekić rekao je da Vučić stalno priča o promenama, ali je problem u tome što građani ne vide te promene. “Jedino obećanje koje je Vučić ispunio je ono koje je dao samom sebi”, kazao je Lekić.

On je ocenio da Vučić “mrzi novinare” zbog “kompleksa” koji ima prema toj profesiji, u kojoj se okušao ali se pokazao kao antitalenat.

Slaviša Lekić je kazao da knjižari ne žele da distribuiraju i prodaju knjige koje kritikuju Vučića jer se plaše da će im neko razbiti izlog ili da će im vlast poslati inspekciju.

On je ocenio da bi i građani Srbije trebalo da podrže novinare u njihovim protestima u kojima traže smenu ministra odbrane Srbije Bratislava Gašića zbog uvreda koje je izrekao novinarki Televizije B92.

“Ono što se dešava nama novinarima, dešava se zapravo i svima vama građanima”, rekao je Lekić.

Kolumnista Teofil Pančić ocenio je da je kod Aleksandra Vučića jedina konstanta da se “divi samom sebi”.

“On se juče divio Šešelju, danas se divi Angeli Merkel. Jedina konstanta je da se neprestano divi samom sebi”, kazao je Pančić.

Ocenio je da pred pokrajinske i lokalne izbore Srpska napredna stranka u Vojvodini pribegava staroj tehnici manipulacije pa želi da se predstavi kao nekakav branilac Vojvodine i jedinstvene Srbije.

Novinar Srđan Škoro rekao je da živimo u državi u kojoj je hrabrost doći na promociju knjiga koje kritički govore o Vučiću.

“Imamo posla sa osobom koja je Srbin a htela bi da bude Nemac, sa osobom koja je bila antievropljanin a danas je navodno proevropljanin. Ta osoba se naizgled promenila a u stvari uopšte nije”, ocenio je Škoro.

Prema njegovim rečima, način na koji Vučić razmišlja najbolje se vidi prema tome kojim ljudima se okružio. “Već sam izbor Gašića za ministra je uvreda prema svim građanima Srbije”, ocenio je Škoro.

Dodao je da je za njega poligraf utisak “ne godine, nego decenije”. “Zamislite jednu zemlju u kojoj sam premijer zakaže samom sebi poligrafsko testiranje”, kazao je Škoro.

U prepunom klubu Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad večeras su promovisane knjige “Žvaka u pepeljari” Draže Petrovića, “Vučić i cenzura” Srđana Škora i “Svaka čast, Vučiću” Slaviše Lekića.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga