Tribina NDNV: Mladi na marginama politike – borba za pravo glasa

Debata je posvećena poziciji mladih u političkim procesima

16. jan 2020

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) organizuje tribinu „Mladi na marginama politike – borba za pravo glasa“, u petak, 17. januara, kojom će započeti i zvanično obeležavanje 30. godišnjice osnivanja ovog najstarijeg nezavisnog novinarskog društva na prostoru bivše Jugoslavije.

Debata je posvećena predstojećim izborima, a pre svega poziciji mladih u političkim strankama, ali i u izbornim i uopšte političkim procesima, njihovom viđenju izbornih uslova, izbornih prava, najavljenog bojkota izbora od strane dela opozicije, političke ponude aktera i programa, navodi se u najavi.

Na tribini će se razgovarati i o odnosu političkih aktera prema položaju Vojvodine, njenoj autonomiji, koje su njene prednosti i zbog čega je ona svedena na „fasadnu autonomiju“, ali i o ustavnim reformama i procesu evrointegracija Srbije.

O ovim temama debatovaće mladi politički aktivisti Dejan Bagarić iz Demokratske stranke, Stefan Simić iz Pokreta slobodnih građana i Mirčea Lelea iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, te građanski aktivista Željko Stanetić iz Vojvođanskog građanskog centra i istraživač medija Stefan Janjić.

Debatu će moderirati predsednik NDNV Norbert Šinković.

Tribina počinje u 19 sati u NDNV Media Hub-u, na SPENS-u, Sutjeska 2, ulaz 8, sa strane zgrade Suda.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga